Çok Engelli Görmeyen Çocuklar Farkındalık Haftası Etkinlikleri Düzenlendi

26.04.2016

Ayşe Nurtaç Sözbir Günebakan Çok Engelli Görmeyen Çocuklar ve Ailelerine Destek Derneği, Üsküdar Belediyesi ve Türkan Sabancı Özel Eğitim Uygulama ve İş Uygulama Merkezi işbirliğiyle, çok engelli görmeyen çocukların durumlarına ve eğitim gereksinimlerine ilişkin farkındalık oluşturmak amacıyla 25 ve 26 Nisan tarihlerinde çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Görme yetersizliğine ek olarak zihinsel, fiziksel, duygusal veya iletişime dair yetersizlikler ve çeşitli sağlık sorunları yaşayan çok engelli görmeyen çocuklarla ilgili toplumsal farkındalığı oluşturmak amacıyla 25 Nisan 2016’da, 10:30-12:30 saatleri arasında Altunizade Kültür Merkezi’nde “Çok Engellilik: Çocuk, Aile, Uzman İşbirliği” başlıklı panele, İstanbul Medeniyet Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Emine Ayyıldız’ın moderatörlüğünde, Bobath Fzt. Nur Demir Sevinç, Fzt. Aslı Tuba Yücel, Fzt.&USC/WPS Sertifikalı Duyu Bütünleme Terapisti Ebru Albayrak Sidar ve Çocuk Sağ. ve Hast. Hemşiresi Zekiye Elçi katıldı.