Çoklu Zeka Atölyesi Projesi Başladı

01.10.2016

Üniversitemizin Eğitim Bilimleri Fakültesi Dekanlığının sahipliğinde, İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından Çocuklar ve Gençler Mali Destek Programı kapsamında desteklenen TR10/16/ÇGE/0070 kodlu Çoklu Zeka Kuramına Göre, Okul Öncesi Dönemdeki Özel Yetenekli Çocuklara Yönelik Özel Tasarımlı Alanların Oluşturulması isimli proje başladı.

Koordinatörlüğünü Yrd. Doç. Dr. İbrahim Hakan Karataş ve Araş. Gör. Ceyda Deveci’nin yürüttüğü proje kapsamında, Üsküdar’da altı ana sınıfını yeniden tasarlanacak. “Çoklu Zeka Atölyesi” adı verilen sınıflarda, proje kapsamında geliştirilecek ve üretilecek yedi zeka alanında sekiz farklı etkinlik olmak üzere 56 özel etkinlik bulunacak. Tasarlanan sınıflarda 150 okul öncesi öğrencinin özel yeteneklerinin geliştirilmesi hedefleniyor.

İSTKA tarafından desteklenen Proje, Üsküdar Milli Eğitim Müdürlüğü, Üsküdar Rehberlik ve Araştırma Merkezi, İTO Bahçelievler Bilim ve Sanat Merkezi’nin iştirakleriyle gerçekleştirilecek.