Fakültemiz 24 Kasım Öğretmenler Günü Programı Düzenledi

24.11.2017

Eğitim Bilimleri Fakültemizin düzenlediği 24 Kasım Öğretmenler Günü Programı öğrencilerimiz, öğretim elemanlarımız ve  konuklarımızın katılımıyla gerçekleştirildi. Dekanımız Prof. Dr. Ahmet AKIN’ın açılış konuşması ile başlayan programımızda, Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Şube Müdürü Bahtiyar ÇAKMAK, eğitim ve öğretmenlik mesleği ile ilgili deneyim ve görüşlerini paylaştı. Öğrencilerimize, hazırladıkları çalışmalar için teşekkür belgeleri verildi. Programın ikinci bölümünde engel tanımayan öğretmenlerimizden, Türkan Sabancı Görme Engelliler Ortaokulu Rehber Öğretmeni Hanife SERTKAYA değerli tecrübelerini bizlerle paylaştı. Kurtköy İlkokulu 3-İ ve 3-J sınıfı öğrencileri, fakültemize gönderdikleri resimler ile bu özel güne renk kattılar. Törenimiz, katkıda bulunanlara plaket ve teşekkür belgelerinin takdim edilmesi ile sona erdi.

Fakültemiz İlköğretim Matematik Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Rana Süheyla Çağlıyan'ın 24 Kasım Öğretmenler Gününe özel kaleme aldığı yazı büyük beğeni topladı. Öğrencimizin onayı doğrultusunda yazıyı aşağıda paylaşıyoruz.

EMANETİN EMİN ELLERDE

Hayatı anlamak için başlattığı bir çabaydı, okumak. Hayatı, kendilerinden çok çok iyi tanıdığını düşünen, attığı her adımda, aldığı her nefeste, söylediği her sözle içinde binbir çiçek açtıran, ufkunu genişleten, gönlünü ferahlatan minik bedenlerin yegane örneği ve kahramanı: Öğretmen. Hayatı anlamak için başlattığı amacın; en büyük aracı ve yardımcısı, şimdi hayatının tamamı olmuştu: Öğretmenlik...
Hayatı, insanları, dünyayı, etrafında olup biten her şeyi keşfetmeye, öğrenmeye meraklı minik canların, yegane varlığı ve uğraşı olduğunu bilerek öğreten bir öğretmen..
Düşünce ufuklarında nice hayal bahçeleri, kendilerine örnek alıp, arkadaşça içindekileri anlattıkları nice hayal bahçıvanları olan minik canlara sahip bir öğretmen..
Her sorularına bıkmadan cevap veren, meraklarını gidermek için süper kahramanlar gibi üstün çaba sarfeden, gözlerinin içine tüm sevgisi ve umutla bakan bir öğretmen. Öylesine eşsiz ve muhteşem..
Böyle kutsal bir amacı, böyle eşsiz dünyalara sahip çocuklara anlatmayı ve öğretmeyi; tüm samimiyetiyle, gönlünün genişliğine, ufkunun sonsuzluğuna, bilgisinin derinliğine, sevgisinin iyileştirici gücüne, gülümsemesinin eşsiz güzelliğine, ellerinin verdiği huzur dolu sıcaklığa, bakışlarının getirdiği kendinden eminliğe, adımlarının sesini duyurduğu cesaretine, minik canları görünce kocaman açılan kollarına ve tükenmek bilmez sevgisine sararak, yaşamı haline getirmiş bir öğretmen..
Bana öğrenmeyi, öğretmeyi ve öğretmenliği sevdiren can öğretmenim; sevdirdiğin, özendirdiğin, öğrettiğin ve hediye ettiğin bu muhteşem hediye için sana minnettarım. Öğretmenim, emeğin ve sevgin en büyük desteğim, bana teslim ettiğin bu bayrak, yegane emanetimdir.
Sevgin her daim benimle, izlerin her daim gözlerimin baktığı yerde, merak etme öğretmenim; emanetin emin ellerde...
 Rana Süheyla ÇAĞLIYAN