Otizm Farkındalık Ayı Etkinlikleri

14.04.2016

Otizm Spektrum Bozukluğu hakkında sosyal farkındalık yaratmak, sorunları gündeme getirmek, çözüme yönelik çalışmaları teşvik etmek ve özellikle erken tanı ve eğitimin önemine dikkat çekmek amacıyla Üniversitemiz Eğitim Bilimleri Fakültesi Özel Eğitim Bölümü ile Otizm Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından 14 Nisan 2016 Perşembe günü Kuzey ve Güney Kampüslerimizde standlar kurulmuş ve Otizm Spektrum Bozukluğu ile ilgili broşürler dağıtılmıştır.

22 Nisan 2016 Cuma günü, Eğitim Bilimleri Fakültesi Özel Eğitim Bölüm Başkanı Doç. Dr. Yeşim Güleç Aslan ve Otizm Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Emine Ayyıldız tarafından "Otizm Spektrum Bozukluğu" başlıklı seminer verilmiştir. Seminer sonrası sinema gösterimi (Temple Grandin) gerçekleştirilmiştir.