Çoklu Zeka Atölyesi’nin Dördüncü ve Son Tanıtım Programı Üniversitemizde Gerçekleştirildi

14.12.2017

Çoklu Zeka Atölyesi’nin dördüncü tanıtım programı 11 Aralık Pazartesi  günü İstanbul Medeniyet Üniversitesi Güney Yerleşkesi Aşık Paşa Konferans salonunda gerçekleştirildi. Programa Rektörümüz Sn. Prof. Dr. İhsan Karaman, Üsküdar Kaymakamı Sn. Murat Sefa Demiryürek, Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü Sn. Sinan Aydın, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Dekanı    Sn. Prof. Dr. Ahmet Akın, Eğitim Bilimleri Fakültesi öğretim üyeleri ile veliler, öğretmenler ve okul yöneticileri katıldı.

Proje Genel Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. İbrahim Hakan Karataş ve Koordinatörü Yardımcısı Araş. Gör. Ceyda Deveci projeyi tanıttı.

Rektörümüz Sn. Prof. Dr. İhsan Karaman, Üsküdar Kaymakamı Sn. Murat Sefa Demiryürek, Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü Sn. Sinan Aydın, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Dekanı Sn. Prof. Dr. Ahmet Akın’ın konuşmalarının ardından program plaket takdimi ile sona erdi.

Çoklu Zeka Atölyesi Projesi Nedir?

İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Çoklu Zeka Atölyesi Projesi, 1 Ocak 2017’de başladı ve 31 Aralık 2017’de sona erecek. Proje kapsamında Çoklu Zeka Kuramına göre yedi zeka alanında 56 etkinlik geliştirildi. Etkinliklerde kullanılacak 100’ü aşkın araç-gereç tasarlandı ve üretildi. Etkinliklerin uygulanabileceği Üsküdar’daki üç ilkokulda altı anasınıfı Çoklu Zeka Atölyesi olarak yeniden dizayn edildi. 12 öğretmene Çoklu Zeka Atölyesi uygulama öğretmeni eğitimi verildi. 200’e yakın öğrenci Çoklu Zeka Atölyelerinden yararlandı. İMÜ Eğitim Bilimleri Fakültesinin yürütücü olduğu Proje’de Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Üsküdar Rehberlik ve Araştırma Merkezi ile Bahçelievler İTO Bilim Sanat Merkezi iştirakçi olarak yer aldı. Proje Üsküdar’a bağlı Yavuztürk İlkokulu’nda üç, 3. Selim İlkokulu’nda iki ve Yamandede İH Ortaokulu’nda bir olmak üzere altı anasınıfında uygulanıyor.

Proje kapsamında geliştirilen etkinliklerin, üretilen eğitim araç-gereçlerinin ve çoklu zeka atölyesi konseptinin yaygınlaştırılması hedefleniyor. Proje hakkında daha fazla bilgi için www.cokluzekaatolyesi.com web sitesini ziyaret edebilirsiniz.