III. Uluslararası Öğrenciler Sosyal Bilimler Kongresi Üniversitemizde Gerçekleştirildi

11.12.2017

İlmi Etüdler Derneği (İLEM) ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) işbirliğinde İstanbul Medeniyet Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen 3. Uluslararası Öğrenciler Sosyal Bilimler Kongresi 02-03 Aralık 2017 tarihinde lisansüstü öğrencilerin yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Kongre bünyesinde İstanbul Medeniyet Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Akın moderatörlüğünde “Uluslararası Öğrenciler ve Eğitim Diplomasisi” başlıklı bir açılış paneli gerçekleştirildi. Panelde Maarif Vakfı Başkan Yardımcısı Cihad Demirli “Maarif Okulları Bağlamında Türkiye’nin Eğitim Diplomasisi” başlıklı; Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Başkan Yardımcısı Hüseyin Gündoğar “Öğrenci Hareketliğinin Dış Politikaya Etkisi” başlıklı; Dışişleri Bakanlığı’ndan Mesut Özcan ise “Uluslararası Öğrenci Hareketliğinin Dış Politikaya Etkisi” başlıklı sunumlar gerçekleştirmişlerdir. Kongre web sayfası için tıklayınız.