Proje Okul Öğrencileri Üniversitemizi Ziyaret Etti

26.05.2017

Üniversitemiz, okullardaki eğitim-öğretimin niteliğinin arttırılması amacıyla İstanbul’daki bazı proje okullarla işbirliği protokolü imzalamıştır.  Bu protokol gereğince, Eğitim Bilimleri Fakültemizin koordinasyonunda, tüm fakültelerimizden öğretim üyelerimiz gönüllü olarak okullardaki öğretmen ve öğrencilerimize yönelik eğitimler ve bazı etkinlikler düzenlemektedir. Ayrıca üniversitemizin laboratuvar,  kütüphane ve diğer bazı bölümlerinden de ilgili okulların öğrencilerinin yararlanmasına olanak sağlanmaktadır.

Bu proje okullardan biri olan Kadıköy Anadolu İmam Hatip Lisesinin hazırlık sınıfı öğrencileri de üniversitemizi daha iyi tanımak amacıyla 24 Mayıs Çarşamba günü üniversitemizi ziyaret etmişlerdir. Öncelikle Kuzey Kampüsümüzden başlayarak Eğitim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet AKIN’ı ziyaret eden öğrenciler fakülte hakkında bilgi almışlar ve üniversitemizi tanıtan bazı hediyeler kendilerine verilmiştir. Daha sonra Tıp Fakültemizi ziyaret eden öğrenciler Tıbbi Genetik Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. İbrahim AKALIN’ın rehberliğinde öncelikle fakülteyle ilgili bilgi alarak Tıp Fakültesinin laboratuvarlarını gezmiş ve verilen eğitimi kısmen gözlemleme olanağı bulmuşlardır.

Kadıköy Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri daha sonra öncelikle Güney Kampüsümüzdeki Edebiyat Fakültesini ziyaret etmişler ve Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Turgay ANAR’dan fakülteyle ilgili detaylı bilgiler almışlardır. Daha sonra Siyasal Bilimler Fakültesini ziyaret eden öğrenciler orada da Mahalli İdareler ve Şehircilik Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Tarkan OKTAY’dan fakülte hakkında bilgi almış sonrasında da Fakülte Dekanı Prof. Dr. Ahmet KAVAS’la tanışıp bir süre sohbet etme fırsatı bulmuşlardır. Öğrenciler ve öğretmenleri bu ziyaretle gezilerini tamamlayarak okullarına uğurlanmışlardır.