Pedagojik Formasyon Programı Ders Muafiyet Talepleri Hakkında

07.09.2022

Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı’na kayıt yaptırmış öğrencilerin ders muafiyet talepleri alınacaktır. YÖK tarafından “PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMINA İLİŞKİN ÇERÇEVE USUL VE ESASLAR” ilan edilmiş olup bu çerçeveye göre program kapsamında alınması gereken dersler aşağıdaki gibidir:

1. Dönem

12

30

60

Öğretmenlik Uygulaması I ve Öğretmenlik Uygulaması II derslerinden muafiyet söz konusu değildir. Bu dersler dışında kalan derslere ilişkin muafiyet başvurusu yapılabilir. Söz konusu derslere benzer içerikte ders alıp başarıyla tamamlamış olan öğrenciler başvuruda bulunabilir.

Muafiyet Başvurusu Yapılabilecek Dersler:

1. Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme​​
  2. Eğitim Psikolojisi
  3. Rehberlik ve Özel Eğitim
  4. Öğretim Teknolojileri

Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı’na kayıt yaptırmış öğrencilerin ders muafiyet talepleri alınacaktır. Gerekli belgelerin imu.formasyon@gmail.com adresine gönderilmesi gerekmektedir. E-postanın konusuna “Muafiyet Başvurusu” yazılmalı ve tüm belgeler tek seferde gönderilmelidir. İlgili belgeler aşağıdaki gibidir:

1. Muafiyet Başvuru Dilekçesi (tıklayınız): Öğrenci tarafından imzalanmalı ve taratılarak e-postaya eklenmelidir.

2. Transkript Belgesi: Islak imzalı, onaylı, e-imzalı ya da e devletten alınan barkodlu belge olmalıdır.

3. Ders İçerikleri: Alıp geçtiğiniz ve sayılmasını istediğiniz tüm derslerin ders içeriklerini sunmanız gerekmektedir. Ders içeriklerini mezun olduğunuz kurumdan ya da kurumun web sayfasından temin edebilirsiniz. Kurumsal bir belge olması gereklidir.

NOT: Muafiyet talepleri 16 Eylül mesai bitimine kadar alınacaktır. Öğrenci Bilgi Sistemi’nde sistemsel onarımlar nedeniyle ders seçim-kayıtları bir süre daha yapılamayacaktır ancak dersler ilan edilecek programdaki gibi yürütülmeye başlanacaktır.