Moğolistan Devlet Üniversitesi Asya Araştırmaları Bölümü Öğretim Üyeleri İle Bir Araya Geldik

30.09.2019

Dr. Öğretim Üyesi Fatma Albayrak, ülkemizi temsilen görevli olarak gittiği Moğolistan'la ilgili akademik çalışma ve deneyimlerini paylaşmak üzere fakültemiz öğretim üyeleriyle bir araya geldi.  Geçtiğimiz yaz döneminde Moğolistan Devlet  Üniversitesi ile iş birliği içinde gerçekleştirilen "MOĞOLİSTAN’DAKİ ESKİ TÜRK MİRASI: YAZITLAR, KAYA RESİMLERİ VE DAMGALAR" projesinin devamında Dr. Öğretim Üyesi Fatma Albayrak, Moğolistan Devlet  Üniversitesi Asya Araştırmaları Bölümü Türkoloji Ana Bilim Dalı öğretim üyeleri Prof. Dr. Battulga TSEND ile Dr. Gerelmaa NAMSRAİ, Moğolistan’da Türkolojinin tarihi gelişimi, Moğolistan’daki Eski Türk kültür mirası ve Türkiye Türkçesi ile birlikte Türk Lehçelerinin öğretimi ile ilgili bilgi verdiler.