Seminer: "Çocuk İstismarı: Nedir ve Ne Yapmalı, İstismarı Önleme"

29.05.2021

Prof. Dr. Yeşim Güleç Aslan tarafından verilen Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü öğrencileri Şerife Akdeniz, Buse Yalçın, Rabia Karabacak, Nisanur Akyüz, Merve Nur Demirci ve Eda Demir tarafından düzenlenen "Çocuk İstismarı: Nedir ve Ne Yapmalı, İstismarı Önleme" adlı seminer 29.05.2021 tarihinde saat 14:00'te gerçekleşecektir. Öğrencilerimizin mesajı aşağıda yer almaktadır.

Her çocuğun istismara karşı güvenli bir ortamda büyümeye hakkı vardır. Çocuklara güvenli bir ortam sunmak başta ailelerin olmak üzere eğitimcilerin ve toplumun da görevidir. Bu durumda hem çocukların, hem ailelerin hem de eğitimcilerin istismar ve cinsel eğitim üzerine bilinçlendirilmesi gerekmektedir. Kendilerini ifade edemeyen, ifade etmekte zorlanan ve korkan çocuklara yardım ve destek gerekmektedir. Gerekli önlemler alınmadığı takdirde çocuğun duyguları, davranışları, akademik ve sosyal yaşamı olumsuz şekilde etkilenebilir. Bu durumdan toplumun her bir bireyi sorumludur. Bizler de öğretmen adayları olarak ailelere ve çocuklara yol gösterici olmalıyız diyerek Dr. Öğretim Üyesi Ömer Turan ve Dr. Öğretim Üyesi Alperen Bıkmazer hocalarımız ile birlikte gerçekleştireceğimiz "Çocuk İstismarını  Tanıma ve Önleme Yolları" Seminerimize katılımlarınızı bekliyoruz. Katılım formuna buradan ulaşabilirsiniz.