“Bugünden Geleceğe İlkokulda Eğitim” Sorunlar ve Çözümler Çalıştayı Gerçekleştirildi

04.05.2022

Temel Eğitim Bölümü araştırma görevlilerinden Dr. Hatice Fakioğlu Bağcı, Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği ABD ve İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğü'nün işbirliği ile 25-28 Nisan 2022 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilen “Bugünden Geleceğe İlkokulda Eğitim” Sorunlar ve Çözümler Çalıştayı’nda Doç. Dr. Bilal Yorulmaz ile birlikte Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Çalışma Grubu'nun eş başkanlığını yaptı.

Akademisyen ve öğretmenlerin katılımı ile çevrim içi ve yüz yüze olarak gerçekleştirilen ve 4 gün süren çalıştayın sonunda Dr. Fakioğlu Bağcı, ilkokul 4. sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinin program felsefesi, amaç, kazanım, içerik, öğrenme bağlamı, ölçme ve değerlendirmeye ilişkin sorunları ve çözüm önerilerini içeren raporu sundu.