Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Tuğba Öner Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi'nde Konferans Verdi

18.04.2018

Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Tuğba Öner 28 Mart 2018 tarihinde Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi öğretmen adaylarına, ‘Eğitimin Yeni Gündemi: STEM’ konulu konferans  verdi.

Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Prof. Dr. Erol Güngör Konferans Salonunda düzenlenen programda konuşan Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Solak, “STEM (Science, Technology, Engineering, Math) ülkemiz için yeni bir kavram. Biz de bundan dolayı öğrencilerimize konu ile ilgili yararlı bilgileri aktarması için alanda araştırmaları, projeleri olan Ayşe Tuğba Öner hocamızı davet ettik. Konferansın herkes için verimli geçmesini temenni ediyorum.” dedi.

Programa konuşmacı olarak katılan İstanbul Medeniyet Üniversitesinden Doktor Öğretim Üyesi Ayşe Tuğba Öner, “Türkiye’de STEM Eğitiminin amaçlarından bazıları olarak; öğrencilerin Matematik ve Fen başarılarını geliştirmek, bilgi toplumu olmak için gereken işgücünü yetiştirmek, yüksek teknoloji ihracatı yapan firmaların artması için öğrencileri bu alanlara fayda sağlayacak şekilde yetiştirmek olarak sıralayabiliriz. Bizim yetiştireceğimiz nesiller, bilişsel olarak insan gücünün kullanıldığı Endüstri 4.0 yani 4. Sanayi Devrimine doğru gidiyor. Bu yüzden öğrencileri bu alanlara yönlendirmeli ve STEM Eğitimine önem vermeliyiz.” ifadelerini kullandı.

Konferans soru-cevap bölümünün ardından plaket takdimi ile sona erdi.