"ELT Monthly" Dergimizin "Eko Bilinmezlikler" Temalı Yedinci Sayısı Çıktı

06.06.2021

Üniversitemiz İngilizce Öğretmenliği Bölümü öğrencilerinin hazırladığı ELT Monthly dergimizin “Eko Bilinmezlikler” temalı yedinci sayısı çıkmıştır. Bu sayımızda, ekolojinin tarihçesinden komplo teorilerine, yeme alışkanlıklarımızın doğamıza etkisine, okyanuslarımızın günümüzde aldığı hal ve bilinmezliklerine, ekolojinin ve evrenin sanata yansımasına, dünyamızdaki gizemli tarihi mekânlara kadar birçok konu üzerinde durulmuştur. Şair ve yazarlarımızdan Feyza Nur Eryılmaz’ın "Gentle Witch" isimli şiiri ve Sylvia Sluts’ın “Awareness About Our Environment” şiiri üzerine yazdığı inceleme yazısıyla da ekosistemimizin şiire etkisini gözlemleyebilirsiniz. Ayrıca yazar şefimiz Ekin Büt’ün içeriğinde hayvansal gıda bulunmayan mantar tarifi ve bir diğer yazarımız Özge Aktaş’ın hayvanlar üzerinde deney yapılmadığına dair denetleme yapan ve onay veren kurumları belirttiği yazısı ışığında dünyamızı iyi bir hale getirmek adına bireysel olarak sağlayabileceğimiz katkılardan birkaçına değinilmiştir.

Bu sayımızda ilave olarak İngilizce Öğretmenliği 2. sınıf öğrencilerimizden Cem Varlık ve İstanbul Üniversitesi öğrencilerinden Elif İbişoğlu'nun kozmetik ürünlerde hayvan deneylerinin neden yapılmaması gerektiği ve alışveriş yaparken nelere dikkat etmemiz gerektiği üzerine sohbet ettikleri bir sesli dosya hazırlanmıştır.

Dergimiz, yayın yönetmeni Eda Yıldırım ve yardımcısı Ayşegül Mete, sanat direktörleri Halise Öztürk ve Ekin Büt ve yazarlarımız Ömer Ahıskalıoğlu, Feyza Nur Eryılmaz, Ekin Büt, Ayşegül Mete, Eda Yıldırım, Halise Öztürk, Ceren Beyazgül, Nazya Altın, Yağmur Pirdal, ve Özge Aktaş’ın özverili ve gönüllü çalışmalarıyla ortaya çıkmıştır.

Dergimizin yeni sayısına buradan ulaşabilirsiniz.