Fakültemiz İlk Mezunlarını Uğurladı

22.09.2021

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi, 8 Eylül Çarşamba günü üniversitemizin Güney Yerleşkesinde gerçekleşen mezuniyet töreni ile ilk mezunlarını uğurladı. Mezuniyet töreni, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yaşar BÜLBÜL, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih SARIOĞLU, fakültemiz öğretim elemanları, öğrenciler ve ailelerinin katılımları ile gerçekleştirildi.

Mezunların selamlama yürüyüşleriyle başlayan tören, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih SARIOĞLU’nun konuşması ile devam etti. Fakülte Dekanımız Prof. Dr. Halil İbrahim SAĞLAM, törende yaptığı konuşmada mezunlara şöyle seslendi: “Kıymetli öğretmen adayları, birlikteliğimiz süresince sizlere soru sorabilmeyi, düşüncelerinizi saygı çerçevesinde ifade edebilmeyi, fikirlerinizi paylaşmayı, başkalarının fikirlerine saygı duymayı, birlikte yaşamayı ve bilgiye ulaşabilmeyi öğretmeye çalıştık. Sizden işinizi aşkla yapmanızı katkı ve emek vermediğiniz hiçbir şeye talip olmamanızı, alın terini önemsemenizi, birlikteliğin değerini bilmenizi, ülkemizin ve insanlığın gelişimine katkıda bulunmanızı bekliyoruz.”

Prof. Dr. Halil İbrahim SAĞLAM’ın konuşmasının ardından Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Çiğdem KILIÇ, Yabancı Diller Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Selami AYDIN, Eğitim Bilimleri Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet BOYACI da konuşmalarını gerçekleştirdi. Bölüm başkanlarının konuşmalarının ardından, fakülte dereceleri açıklandı. Fakülte üçüncüsü Edanur AKBULUT, fakülte ikincisi Hamza ÖZDOĞAN ve fakülte birincisi Nurcan AÇIKGÖZ’e öğretim elemanları tarafından hediyeleri takdim edildi. Fakülteyi birincilikle bitiren mezunumuz Nurcan AÇIKGÖZ öğrenciler adına bir konuşma yaptı.

Diplomaların takdimi ile devam eden tören, mezun öğrencilerin öğretmen yeminini etmesi ve  ardından büyük bir coşkuyla keplerini atması ile sonlandırıldı.