Fakültemiz Mezunlarını Uğurladı

18.07.2022

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi, 21 Haziran Salı günü üniversitemizin Güney Yerleşkesinde gerçekleşen mezuniyet töreni ile mezunlarını uğurladı. Mezuniyet töreni, Rektör Prof. Dr. Gülfettin ÇELİK, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yaşar BÜLBÜL, Üniversitemiz Genel Sekreteri Prof. Dr. Ekrem TAK, fakültemiz öğretim elemanları, öğrenciler ve ailelerinin katılımları ile gerçekleştirildi.

Mezunların selamlama yürüyüşleriyle başlayan tören, Rektörümüz Prof. Dr. Gülfettin ÇELİK’in konuşması ile devam etti. Fakülte Dekanımız Prof. Dr. Ahmet AKIN, törende yaptığı konuşmada mezunlara şöyle seslendi: “Kıymetli öğretmen adayları, birlikteliğimiz süresince sizlere soru sorabilmeyi, düşüncelerinizi saygı çerçevesinde ifade edebilmeyi, fikirlerinizi paylaşmayı, başkalarının fikirlerine saygı duymayı, birlikte yaşamayı ve bilgiye ulaşabilmeyi öğretmeye çalıştık. Sizden işinizi aşkla yapmanızı katkı ve emek vermediğiniz hiçbir şeye talip olmamanızı, alın terini önemsemenizi, birlikteliğin değerini bilmenizi, ülkemizin ve insanlığın gelişimine katkıda bulunmanızı bekliyoruz.”

Prof. Dr. Ahmet AKIN’ın konuşmasının ardından Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Çiğdem KILIÇ, Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet AKIN, Türkçe ve Sosyal Bilgiler Eğitimi Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Fatma ALBAYRAK, Temel Eğitim Bölüm Başkanı Prof. Dr. Zarife SEÇER,  Yabancı Diller Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Selami AYDIN da konuşmalarını gerçekleştirdi. Bölüm başkanlarının konuşmalarının ardından, fakülte dereceleri açıklandı. Fakülte üçüncüsü Sevilay IŞIK, fakülte ikincisi Türkan SÜREL ve fakülte birincisi Tunahan KARAARSLAN’a öğretim elemanları tarafından hediyeleri takdim edildi. Fakülteyi birincilikle bitiren mezunumuz Tunahan KARAARSLAN öğrenciler adına bir konuşma yaptı.

Diplomaların takdimi ile devam eden tören, mezun öğrencilerin öğretmen yeminini etmesi ve  ardından büyük bir coşkuyla keplerini atması ile sonlandırıldı.