Genç Eğitimciler Topluluğu “Bi Kap Sevgi” Sosyal Sorumluluk Projesi Gerçekleştirdi

10.10.2022

İlköğretim Matematik Öğretmenliği programı öğrencileri tarafından kurulmuş olan Genç Eğitimciler Topluluğu “Bi Kap Sevgi” projesi ile danışman hocaları Doç. Dr. Rabia Savaş’ın desteğiyle 04.10.2022 tarihinde İstanbul Medeniyet Üniversitesi Kuzey (Ziraat Kütüphanesi) Kampüste gerçekleştirildi.

Üsküdar Belediyesi’nin ücretsiz olarak sağladığı kedi evi ile topluluk öğrencilerinin desteğiyle alınan  mama kapları öğrenciler tarafından kampüsümüze yerleştirildi. Topluluk amaçları doğrultusunda öğrencilerin toplumsal, kültürel ve eğitsel alanlarda gelişmelerine yardım etmek üzere öğrencilerin doğaya ve hayvanlara karşı daha bilinçli bireyler haline gelmeleri hedeflenerek “Bi Kap Sevgi” sosyal sorumluluk projesini gerçekleştirildi.

“4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü” kapsamında hayata geçirilen proje sonucu kampüsümüzde bulunan kimsesiz hayvanlara sıcak yuva sağlandı. Bunun yanında gönüllü öğrenciler tarafından mama dağıtımı yapıldı. Farkındalık oluşturularak bakıma muhtaç olan hayvanların ihtiyaçları giderildi.