Genç Eğitimciler Topluluğu Bisiklet Turu Etkinliğini Gerçekleştirdi

18.05.2022

İlköğretim Matematik Öğretmenlği programı öğrencileri tarafından yeni kurulmuş olan Genç Eğitimciler Topluluğu “Maltepe Sahili Bisiklet Turu” adlı ilk etkinliğini danışman hocaları Doç. Dr. Rabia Savaş’ın desteğiyle 17.05.2022 tarihinde Maltepe Sahilinde gerçekleştirdi. Topluluk üyelerinin oldukça ilgisini çeken bisiklet turu etkinliği Maltepe Gençlik Merkezi’nin ücretsiz olarak öğrencilere sağladığı  40 bisiklet ile birlikte gerçekleştirildi. Tur sayesinde yaklaşan final haftası stresini birlikte bisiklet sürerek aşan öğrenciler tur sonunda motivasyonlarının da arttığını dile getirdi. Dünya Sağlık Örgütü’nün(WHO) fiziksel hareketsizlik her yıl dünyada 3.2 milyon ölümle ilişkili olduğunu belirtiyor. Bu nedenle yetişkinler için haftada 150 dakikalık orta yoğunlukta aerobik aktivite yapımasını öneriyor. Hareketli Öğrenciler Sağlıklı Kampüsler” sloganıyla topluluk yakın zamanda bisiklet turu etkinliğini tekrar planlamaktadır.