Görme Engelli Öğrencilere Uygun Hazırlanabilecek Materyaller İçin Çevrim İçi Eğitim Gerçekleştirildi

21.09.2022

Özel Eğitim Bölümümüz Öğretim Görevlisi Dr. Sevgi KIRBOYUN TİPİ tarafından “En Düşük Maliyetle Kabartma Resim/Grafik/Harita Nasıl Hazırlarım?” başlıklı çevrimiçi eğitim 1 Eylül Perşembe günü gerçekleştirildi.

Eğitimde, görme engelli öğrenciler için büyük bir öneme sahip olan kabartma materyallerin hazırlanması hakkında bilgi verildi. Görme engelli öğrencilere kapsayıcı ve etkili bir eğitim ortamının oluşturulabilmesinde bu tür materyallerin önemli olduğuna değinildi.  Eğitimde katılımcılara öncelikle kabartma materyaller hazırlanırken uyulması gereken kurallar ve kabartma materyallerin (harita, resim, grafik, vb.) okunması hakkında bilgi verildi. Eğitimin devamında en düşük maliyetle ve evdeki materyallerle nasıl kabartma grafik, resim ve tablo oluşturabileceği hakkında bilgi verilirken konuyla ilişkili uygulamalar katılımcılarla birlikte yapıldı.

Toplam 19 kişinin katıldığı eğitimde görme engelli çocuğa sahip aileler ve eğitimciler yer aldı. Etkileşimli bir bilgi alışverişi ve uygulamalarla eğlenceli bir eğitim gerçekleştirildi.