Topluma Hizmet Dersi Projeleri

14.01.2021

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi, Türkçe Öğretmenliği 3. Sınıf öğrencileri Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında Profesör Dr. Özlem Fedai rehberliğinde TEMA Vakfı’na fidan bağışında bulunmak için sosyal medya yoluyla yakın çevrelerine ulaşarak bağış toplamış ve bu bağışlarla TEMA Vakfı’na fidan bağışında bulunmuşlardır. Bu dersi pandemi döneminde almaları sebebiyle en büyük hizmeti doğaya, insanlarla temassız bir şekilde yapabilmek için böyle bir etkinlik seçmişlerdir. Bağış toplama süreci afişte yazan IBAN üzerinden temassız bir şekilde gerçekleşmiştir. Yaklaşık 45-50 gün içinde toplanan fidan bağışı TEMA Vakfı’na yine internet üzerinden havale ederek e-sertifika alınmış ve proje tamamlanmıştır.

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Türkçe Eğitimi Bölümü  üçüncü sınıf öğrencileri Prof. Dr. Özlem Fedai yönetimindeki Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında Türkçe Eğitimi Bölümü öğrencileri fidan dikiminden,  aç sokak hayvanlarını beslemeye, pandemi döneminde kurallara riayet ederek ihtiyaç sahibi yaşlıların evlerini temizleyip alışverişlerini yapmaya, ülkemizdeki ihtiyaç sahibi okullara kırtasiye malzemesi temininden,  Afrika’daki ihtiyaç sahibi çocuklara az da olsa spor ayakkabı teminine, camii temizliğinden, sosyal içerikli eğitici videolar çekimine, sağlık çalışanlarına ev yemeği desteğine kadar birçok proje gerçekleştirmiştir.