Yabancı Diller Eğitimi Bölümünün Düzenlediği TÜBİTAK Destekli Eğitim Etkinliği Gerçekleştirildi

05.06.2021

Üniversitemiz Eğitim Bilimleri Fakültesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümünce düzenlenen ve TÜBİTAK tarafından desteklenen, Öğretmen Adayları için Araştırma Becerilerini Geliştirme Kursu adlı eğitim etkinliği 24-29 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirildi. 200’ün üzerinde başvuru alan etkinliğe farklı üniversitelerden 19 öğrenci seçildi. 24 saatlik eğitim, araştırma becerileri konusunda kuramsal bilgilerin verilmesi ve çeşitli uygulamaların gerçekleştirilmesi ile tamamlandı.

TÜBİTAK BİDEB 2237-A programı kapsamındaki etkinlikte, eğitici olarak Dokuz Eylül Üniversitesinden Prof. Dr. Leyla Harputlu, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinden Prof. Dr. Dinçay Köksal, Selçuk Üniversitesinden Prof. Dr. Arif Sarıçoban, Süleyman Demirel Üniversitesinden Doç. Dr. Oya Tunaboylu, Balıkesir Üniversitesinden Dr. Öğr. Üyesi Fatih Yavuz, Bartın Üniversitesinden Dr. Öğr. Üyesi Kaine Gülözer ve Sakarya Üniversitesinden Dr. Öğr. Üyesi Cihat Atar görev yaptı. Üniversitemiz öğretim üyelerinden Prof. Dr. Selami Aydın, Doç. Dr. Özge Cengiz ve Dr. Öğr. Üyesi Ferdane Denkci Akkaş da etkinliğe eğitici olarak katkı sağladı.

Altı gün süren çevrim içi etkinliğin ardından eğiticilere ve katılımcılara sertifika verildi.